Uutisia

10.12.2016

Ei se ollutkaan mikään uutisankka, vaan kyllä pieni lammaskoira poika nimeltään Jose. Tuo pieni latinohurmuri super rauhallisella luonteella tuli kylmään syksyiseen Suomeen muutamia kuukausia sitten. Josen omat sivut tulevat pian.

7.11.2016

Hiljainen kesä on muuttunut jo talveksi, ensilumi on satanut maahan.

Elokuussa kohtasimme suruista suurimman, kun rakas löwchen-pappamme ”Toffo” JURON KRITOFFER lähti sateenkaarensillalle. Olen niin onnellinen, kun sain pitää pojan luonamme lähes 15 ihanaa vuotta. Toffo oli poika, jota kukaan ei voi korvata. Onneksi, joku on ottanut hänen tyhjäksi jättämän paikan kainalossani lohduttajana.

Tyttöjen juoksujen alkaminen on lähellä ja suunnitelmia on useita, jotka vaativat vielä hiomista.

Rose ja Perro kävivät joukkotarkeissa. Silmät terveet ilman huomauttamista, kyynärät terveet. Lonkkien osalta onkin sitten huomauttamista. Kuvaaja oli entuudestaan tuntematon ja kuvien laatu olikin sitten sitä luokkaa, ettei Perron kuvia Liman suostunut lausumaan ollenkaan. Joten uusintakuvaus odottaa lähiaikoina. Rosen kuvat lausuttiin, vaikka kahden muun kuvat katsoneen eläinlääkärin (esim. Axelsson) mielestä ne eivät olleet lausuntakelpoiset. Rose kuvataan uudelleen vuoden kuluttua.

Berttakin piipahti Tuuloksen näyttelyssä ollen VSP. Ehkä ensi vuonna uudelleen. Päivän kruunasi vanhan ystävän tapaaminen. Nykyään norjalaistunut Jari kertoi, että oli jo suorittanut lammaskoira oikeudet kaikessa hiljaisuudessa. Toivottavasti hän pääsee pian arvostelemaan myös meidän rotua, jossakin päin maailmaa.

24.07.2016

Pienen hiljaiselon jälkeen voinemme todeta, ettei Bertta saanut pentuja, vaikka juhannukseen asti toivottiin edes yhtä pientä ihmettä. No nyt suunnitelmat hautuu ja katsotaan myöhemmin syksyllä mitä ja millä tehdään.

Näyttelyissä on ollut ikäviä tuomarimuutoksia, joten ne odottavat kauden avausta yhä.

J-pennut kasvattelevat turkkejaan ja kehojaan. Ovat hyvin hassuissa kasvuvaiheissa. Jiella kävi elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä Oulussa. Josta hän sai EH:n, hyvällä arvostelulla tarkalta ja tunnetusti tiukalta tuomarilta. Iita eli F.D. Jingle in Shadows kävi Eestin Tartossa, josta tuliaisina Eestin ja Balttian Junioirvalion arvot. Lisämausteena Iitan viikonlopulle oli RYP-4 ja RYP-2 sijoitukset! Iitan turkinvaihto alkaa olemaan voitonpuolella ja Iita tulee varmasti myös syksyn aikana Suomessa kehiin.

08.05.2016

Iita F.D. Jingle in Shadows vieraili viikonloppuna Liettuassa koiranäyttelyssä. Tuliaisina tuli 2x Jcac, 2x JROP, ja ROP. Nämä tulokset tekevät hänestä Liettuan, Latvian, Venäjän Juniorivalion! Onnea Iitalle ja taustajoukoille!

02.05.2016

Nyt on siis virallista, että Nadjan lonkat ovat A/A ja kyynärät 0/0. Eli priima tyttö!

Parin viikon päästä käymme ultrassa katsomassa josko pentuja olisi tulossa.

23.04.2016

Olemme viettäneet hiljaista eloa. Bertta aloitti vihdoin juoksunsa ja hänet on astutettu. 3-4 viikon päästä käymme ultrassa katsomassa onko pentuja tulossa. Urosvalintaa jouduttiin vaihtamaan viime metreillä suunitelusta uroksesta toiseen, koska uros sairastui äkillisesti.

Bertta kävi silmätutkimuksessa ja silmät olivat puhtaat ilman mitään huomautuksia. Hänen tyttärensä Nadja kävi myös PEVISA-tutkimuksissa. Silmät puhtaat ilman huomauksia, lonkat lähtivät A/A ja kyynärpäät 0/0. Lonkien ja kyynärpäiden vahvituksia odotamme. Nadjan polvet tutkittiin myös terveiksi. Polvet tutkittiin, koska huhujen mukaan rodussamme on jonkin verran polviongelmia.

Rose on kokeillut uimista koirien uimahallilla. Ja pitää siitä kovasti. Eiköhän kohta näyttelyissäkin tulla pyörähtämään. J-pentueen pennut ovat hurjassa turkinvaihtovaiheessa, joten näyttelykauden avaukset siirtyvät kesemmälle.

11.02.2016

Hyvää syntymäpäivää J-pennut! Vuosi sitten ihmettelimme noita uusia pieniä lammaskoiralapsia ja kuuntelimme niiden suloista tuhinaa elämän ensi metreillä!

04.02.2016

Melkein vuosi siihen meni, mutta viimein tuli Bertan C.I.B:n vahvistus!

03.02.2016

Vuosi on alkanut ja muutamissa näyttelyissäkin on Rose käynyt. Rose on tottunut hyvin näyttely-ympäristöön ja homma alkaa sujumaan häneltä hyvin. Arvostelut ovat olleet hyviä ainoastaan hänen pienestä koosta on rankaistu. Rose on vain 54-55cm (on virallisesti mitattu tuomarin toimesta). No onneksi tytöllä on aikaa saavuttaa nuo viimeiset sentit siihen alamittaan (56cm).

Kävimme isommalla porukalla Kaunasin näyttelyssä Liettuassa. Matka oli mukava ja seura hyvää. Tuomisina oli rop-pentua, sertejä, cacibeja, juniorsertejä, mitä lie cup’16 titteleitä. Aina on matkassa pettymyksiä sekä iloisia yllätyksiä. Niin oli tälläkin kertaa. Ensi vuoteen siis!

Aloitamme kotimaisten virallisten näyttelyiden kauden hieman keväämmällä. Nyt odotamme ensisijaisesti Bertan juoksun alkua.

02.01.2016

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Joulu tuli ja meni, lunta vaan ei ole näkynyt. Viime vuonna tapahtui paljon, mutta nyt on edessä uusi vuosi ja uudet kujeet. Bertta asutetaan seuraavasta juoksusta alkuvuodesta, Rose aloittaa pentunäyttelyissä käynnit, Nadja käy myös muutamissa näyttelyissä alkuvuodesta. Muutama ulkomaan reissukin on suunnitelmissa. Jenni aloittaa rotuyhdistyksen hallituksen jäsenenä sekä käy kasvattajakurssin, jotta kennelnimi voidaan laittaa molempien nimiin.

 

19.11.2015

Pennut ovat täyttäneet 9kk. Iita edusti joukojamme ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä Riikassa, tällä kertaa. Ja hienosti meni. Iita sai Latvian juniorisertin ja Riga JuniorWinner-15 tittelin. Onnea Iitalle ja kotijoukoille!

Hieman ikävämpiä uutisia. Max C.I.B POHJ, FIN, SE, DK, NO, EE, LV, LT, BALT CH BALTV-05 BALTV-06 EUV-06 V-06 BALTV-07 V-08 PMV-09 EEV-07 EEV-09 EEV-05 LVV-08 LTV-08 NOV-09 EEV-10 BALTVV-10 LVVV-11 EEV-11 EEVV-11 MVV-11 PMVV-11 LVVV-12 Furry Drifter’s If Only Unique on nukkunut pois keskuudestamme. Pitkän ja menestyksekkään uran tehnyt poika jouduttiin päästämään ikiuneen vanhuuden vaivojen vuoksi 18.11.2015. Max vietti viimeiset päivänsä kanssani saaden paljon erityishuomiota. Olin mukana saattamassa Maxin viimeiselle matkalleen. Kiitos Erno ja Merja Maxin hyvästä huolenpidosta ja kaikesta aktiivisuudesta kasvattimme kanssa kaikkien näiden vuosien ajan.

Max

Max

25.10.2015

Lahden pentunäyttelyssä tänään oli vain Iita edustamassa joukkojamme. Tuloksena 1/1 kp ja PN2. Ainoa ’virheenä’ arvostelussa mainittiin ’vielä liian nouseva selkälinja’??? Komentti taitaa kertoa vain tuomarin tietämättömyydestä rotuamme kohtaan, sillä lammaskoiran erityispiirteisiin kuuluun nimenomaan takakorkeus eli omata nouseva selkälinja.

Pentuesuunnitelmat siirtyvät keväälle 2016 tällä kertaa. Bertan juoksu on maaliskuun tienoilla luultavimmin.

Vaikka meille ei tule tänä vuonna pentuja niin meille on tullut pentu elokuun alussa. Rosen tarina alkoi jo joulukuussa 2014. Tuolloin otettiin yhteyttä kasvattajaan, jonka kasvatustyötä oli seurattu jo jonkin aikaa. Hänelle terveystutkimukset ovat hyvin tärkeitä ja merkityksellisiä. Lisäksi hän oli ottanut seuraavassa pentueessaan huomioon erään seikan mikä on mielestäni maailmanlaajuinen ’ongelma’. No nytkään tuosta ’ongelma’ koirasta ei päästy täysin, mutta se oli hieman kauempana sukutaulussa. Tammikuussa tiesimme jo että saisimme valita ensimmäisenä pennun pentueesta. Tästä alkoi odotus…ensin odotimme juoksun alkamista, sitten ultran tulosta ja lopuksi pentujen syntymistä. Ajatuksena oli urospentu, jos sellainen sopiva syntyisi. Mutta syntyi vain yksi uros, jonka väritys ei ollut jalostuksellisesti hyvä. Näyttelyissä olisi mennyt, mutta jalostusmielessä hieman haasteellinen. Joten valittavaksi jäi 4 narttua. Yksi tippui heti pelistä pois. Viisi viikkoisena tippui seuraava. Tässä vaiheessa kasvattaja teetätti terveystutkimukset näille 2 mietintämyssyn alla olevista pennuista. Tyttöjen ollessa reilut 8 viikkoa tehtiin erään videon perusteella valinta; Rose tulisi Suomeen. Tähän asti paino oli ollut enemmän tuon toisen tytön puolella viikkoraporttien ja kuvien perusteella. Sitten tehtiinkin lentovarauksia ja Jenni kävi hakemassa Rosen kotiin.

19.10.2015

Vihdoin on Bertan viimeinen CACIB vahvistettu eli eiköhän se C.I.B (kansainvälinen muotovalio) vahvistu myös aika pian.

18.10.2015

Vanha herra Max tuli viikonloppuhoitoon, kun Erno ja Merja käyvät pikku reissulla. Ensi viikolla vietämme Maxin 13-v synttäreitä. Komean iän herran on saavuttanut! Yksi lisätittelikin on kuulemma tulossa Maxin jo melko pitkään tittelirivistöön.

Talon nuoriso on varsin innoissaan Maxin vierailusta, kuten aikaisemminkin. Vanha herra kiinnostaa nuoria paljon, mutta kunnioitusta löytyy kuten pitäisikin. Vieras on otettu osaksi laumaa hänen arvolleen sopivalla tavalla. Talon vanhat herrat Toffo ja Max nukkuvat vierekkäin sulassa sovussa toistensa kainalossa.

Ensi viikolla taidamme pitää EIC-näyte talkoot. EIC-kantajia tuntuu putkahtelevan sieltä sun täältä. Sairaitakin on tullut vastaan yllättävistä linjoista. Näiden sukutauluja vertaillessa voi vain todeta, että yksikään tutkimaton koira ei ole ’varmasti’ terve.Maailmalta löytyy tuloksia, jotka ovat olleet kennelin sivuilla nähtävissä, mutta viikon päästä tuo EIC-testin tulos (kantaja) on poistettu. Tälläistä toimintaa voi vain ihmetellä. Tosin sukutaulu ja muut tiedossa olevat EIC-testi tulokset paljastivat varsin paljon tuloksia seuraaville ihmisille. Kun PCD tuli rotuumme, olivat lähes kaikki varsin avoimia tulosten suhteen. Mutta EIC:n suhteen on outoa salailua. Tuo tautihan voi olla koirassa, mutta se ei saa koskaan yhtään kohtausta eli varsin salakavala tauti erityisesti jalostuksellisesti.

14.09.2015

Tänään tuli yksi pitkään odotettu DNA-passi tulos. Tämä aikuisen tulos on yli 30 yksikköä alhaisempi kuin sisarensa. Epäilin jo ettei tuloksissa ole koskaan muuta kuin ’normaali’ tulos sarakkeessa. No tämä tulos kyllä opetti, että kyllä niitä huom lippuja voi heilua sielä tulos sarakkeessa. Toisaalta tulos ei yllättänyt, mutta toisaalta sai taas hyvin mietteliääksi eikä niin  hyvällä tavalla. Tarkemmista tuloksista myöhemmin lisää. Asiaa pitää nyt ensin vähän sulatella ja tehdä lisätutkimuksia.

30.08.2015

Tänään vietimme ’pentutapaamista’. Ehkä enemmänkin lampuritapaamista Lahdessa koirapellolla. Mukana oli muitakin lammaskoiria kuin J-pentueen pentusia. Oli mukava katsoa kuinka 4 urosta sekä muutama narttu juoksivat ja leikkivät sielunsa kyllyydestä ilman minkäänlaisia konfliktejä. Ukkoskuurokin yllätti meidät, mutta koirat eivät olleet moksiskaan moisesta vaikka ukkonen oli aivan päällä ja paukkui kovasti. Otetaan taas pian uudestaan!

30.08.2015

Viikon aikana on käyty kahdessa pentunäyttelyssä. Ensin oli Helsingin pentynäyttely, jossa ei suurempaa menestystä vaan Birgitte Schjoth jatkoi vanhalla tunnetulla linjallaan eli pigmentti ja hampaat ovat tärkeimmät kaikista ominaisuuksista. Nadjallahan on vajaa pigmentti silmissä sekä hieman puuttuu nenästäkin. Aatulla taas hammasrivistössä hieman häikkää tällä hetkellä. Molemmat saivat erinomaiset arvostelut, joista voi olla erittäin tyytyväinen. Pennut olivat muutoin Birgiten mielestä erittäin hyviä tai erinomaisia ilman muita moitteita.

Eilen oli Vantaan pentunäyttely. Siellä Iita (F.D. Jingle in Shadows) oli ROP-pentu sekä vielä RYP-3! Hieno kotimaan näyttelyiden avaus Iitalta! Toivottavasti Iitan menestys jatkuu tästäkin edespäin yhtä hienona. Nyt saldona yksi näyttely ulkomailla: ROP-pentu, BIS-4 ja yksi näyttely Suomessa: ROP-pentu, RYP-3.

J-pennuilla on vielä muutamia pentunäyttelyitä tiedossa. Loppuvuoden ja alkuvuoden ’oikeisiin’ näyttelyihinkin ollaan jo ilmottauduttu koti ja ulkomaille.

F.D. Jingle in Shadows, Vantaa, BIG-3

F.D. Jingle in Shadows, Vantaa, BOB-puppy, BIG-3

16.08.2015

Bertta on saanut kutsun Hannes Lohen allergiatutkimukseen. Sähköpostiin oli tullut kutsu ja suuri määrä kysymyksiä. Totta kai Bertta osallistuu, ja kysymyksiin vastatiinkin heti. Bertallahan ei ole itsellään minkäänlaisia allergioita, joten lieneen kysymys verrokkikoirana olemisesta.

09.08.2015

Eilen tapasimme muutamien pentujen kanssa riehumisen merkeissä. Pennuilla oli hauskaa ja meno oli hurjaa! Illalla oli kuulemma hyvin väsyneitä koiralapsia. Pojat Aatu ja Perro ovat kuin kaksi marjaa. Aurinko suosi kaikkia paikalla olijoita, kerrankin!

19.07.2015

MAHTAVIA uutisia Liettuasta! Iita (F.D. Jingle in Shadows) BIS-4 pikkupentu/minor puppy Ukmerge, Lithuaniassa.

19.07.2015

Bertan DNA-passin päivitys tuli ja voimme todeta J-pentujen olevan CA-terveitä vanhempiensa kautta.

18.07.2015

Pennut aloittivat näyttelyuransa tänään kotimaassa ja ulkomailla. Nadja ( F.D. Jus Divinum) oli Iitissä ROP-pentu ja Iita (F.D. Jingle in Shadows) Liettuassa ROP-pentu. Tänään taisi olla siis tyttöjen päivä! Iitalla on vielä huomenna toinen näyttely Liettuassa.

05.07.2015

Nyt voimme todeta, että J-pentue on virallisesti vanhempiensa kautta PCD, MDR1, MH ja paljon muuta terveitä. Vielä kun Bertan passin päivitystulos tulee, niin toivottavasti voimme myös todeta pentujen olevan CA-terveitä.

Pertin voinnista kiinnostuneille; herran on saanut n. 1kg painoa lisää Harrin oveluudella.

27.06.2015

Ensimmäinen odotetuista MyDogDNA-passi tuloksista tuli. Se on Lilianin. Kuten odotettiin jotain mielenkiintoista siitä löytyi. Myös positiivisella tavalla. Mikäli Lilian olisi jalostuskelpoinen yksilö, hän periyttäisi kaikille lapsilleen jotain hyvin toivottua ominaisuutta. Muiden tuloksia odotellaan yhä.

Nyt on kaikki J-pentueen lapsoset käyneet tehosterokotuksilla. Pieni Perro-poika vei koossa voiton. Hän painoin 24 kg 16-viikkoisena. Eläinlääkäri totesi myös, ettei poika ole oleenkaan pulska vaan vain hyvin luustokas ja vahva. Muuhan painoivat 18-20kg. Hampaat vaihtuvat lapsilta vauhdilla. Useammalta ovat jo alkaneet poski-ja kulmahampaatkin vaihtumaan.

Jenni kävi sairauslomallaan yli 10000 lammaskoiran tiedot läpi eri tietolähteistä. Tuloksena on lista, jossa on n.400 lammaskoiran EIC ja CA tiedot. Myös vastaan tulleen kaihisairaat on listattu samalla. Listasta löytyy yllättäviäkin kantajia. Tosi asia on, että tieto lisää tuskaa.

 

14.06.2015

Kesä on kalenterin mukaan alkanut, tosin siltä ei ole oikein vielä tuntunut. Lapset ovat nyt 4kk. Rokotuksilla on käyty ja kaikki on todettu terveisksi. Painot ovat siinä 18+ kg tienoilla. Korkeutta on kertynyt 50cm tienoille. Hampaat ovat myös alkaneet vaihtua vaudilla ja purennat näyttävät hyviltä. Joten voinemme todetta, että hyvin kasvavat. Osa on aloittanut erilaiset harrastukset (rallytoko, agility yms) pentujen harrasteryhmissä. Monilla tuntuu olevan tuo paimentaminen vahvahti verissä. Toivottavasti omistajat innostuvat sitä hyödyntämään harrastus tai työmielessä. Sissillähän on omia karitsoja kesäisin.

Aikuisten MyDogDNA-passien tuloksia odotellaan yhä. Ensimmäisten tulosten pitäisi valmistua nyt juhannuksen tienoilla. Pertin vointi on ennallaan. Ei muutoksia suuntaan eikä toiseen.

19.05.2015

Pertin voinnista on turha huolestua. Pertti vointi on fyysisesti ja psyykkisesti erinomainen. Hän on iloinen, leikkisä ja aktiivinen. Ei ole iho-oireita tai muitakaan sairauden oireita. Hän on vain suunnattoman laiha. Painoa on 30,6kg eli ikäisekseen liian vähän. Tämä voi johtua monesta eri syystä. Hän voi olla vain oikukas nuori lammaskoirauros, joka saa massaa ehkä vasta 2-4 vuotiaana. Tämähän on varsin yleistä nuorilla lammaskoirauroksilla. Tai hänen purenta/suu voi aihetuttaa myös ko. ongelman. Pertillähän on avoin/liikkuva purenta. Itse uskon eniten tähän suuproblematiikkaan, sillä ainoat herkut mitä hän suostuu ottamaan on pehmeät juusto ja lohi. Tai sitten voi olla jokin aineenvaihdunnallinen ongelma. Jos koiralla olisi mitään sairauteen viittaavia ongelmia, Harri olisi jo vienyt Pertin eläinlääkäriin. Hän vie tunnetusti koiran eläinlääkäriin mielummin liian pienestä kuin liian myöhään. Pertin laihuutteen on vain pikku hiljaa yritettävä löytää syy, sillä iänpuolesta tuota massaa pitäisi alkaa jo muodostumaan. Ruokavalion vaihdoksilla ei ole ollut toistaiseksi vaikutusta painoon.

Jotain iloisempaa uutista. Lilianin ensimmäinen juoksu on saatu alkamaan! Ikää siis 22kk tämän ihmeen alkaessa. Nyt jännitetään onko se aivan normaali juoksu. Liliania hoitavat eläinlääkärit ovat tyytyväisiä asiasta. Juoksun jälkeen mietitään asioita uudestaan.

16.05.2015

Pennuilta kuuluu hyviä uutisia. Jiella ja Perro ovat kunnostautuneet tottelevaisuus puolella. Jiella osaa jo 13 viikkoisena kaikki perustottelevaisuuskäskyt kolmella kielellä. Perrokin hallitsee nuo käskyt varsin hyvin jo. Ainoastaan makuulle käymisessä on vielä harjoiteltavaa. Muutkin pennut voivat hyvin ja ovat kasvaneet mallikkaasti.

Jiellan agility3

Jiella harjoittelee myös aktiivisesti agilityä

Posti toi Pertin DNA-testin. Eiköhän Harri ja Pertti käy tuon otattamassa lähiaikoina. Jännityksellä odotamme tuloksia, jos sieltä vaikka löytyisi jokin viite Pertin sairaanloiseen laihuuteen ja heikkoon syömiseen, koska yrityksen puutetta koiran lihottamisesta ei kyllä puutu!

07.05.2015

Olipa tänään mukava yllätys, kun MyDogDNA-passin uudet testit tulivat julki. CA-testin patentti on ilmeisesti päättynyt ja testi on nykyään osa MyDogDNA-passia. Tuohan on ollut se Bertalta puuttunut testi, joten heti tuli tilattua päivitys Bertan passin. Tuloksia joudutaan nyt odottamaan muutamia viikkoja.

03.05.2015

Vappu tuli ja meni. Bertta, Lilian ja Nadja ovat pitäneet huolta vappujuhlinnasta hurjien leikkien merkeissä. Nadja kasvaa vauhdilla ja ensi viikolla onkin ensimmäisten rokotusten aika.

Näyttelykehiin palaamista on suunniteltu. Pentuja on ilmoitettu pentunäyttelyhin. Bertta ja Pertti ovat myös harkinneet näyttelyissä piipahtamista, mutta eivät ole vielä tehneet päätöksiä asian tiimoilta. Molemmat taitavat haluta enemmän lomailla kuin piipahtaa näyttelyssä. Joten heidän osaltaan katsotaan tilannetta myöhemmin. Bertta on pitänyt turkkinsa pentujen jäljiltä yllättävän hyvin, joten se ei olisi este näyttelyille. Muutaman raskauskilon voisit tiputtaa vielä.

Seuraavan pentueen suunnittelu on käynnistetty hiljalleen.

28.04.2015

Kävimme sunnuntaina katsomassa Bertan ja Lilianin kotikennelissä pentuja. Lilian ja Nadja olivat mukana edustamassa meitä. Erno ja Merja olivat iloisia Lilian näkemisestä ja olivat sitä mieltä, että hän näyttä paljon isoisältään Maxilta. Nadja leikki reippasti muiden isojen koirien kanssa, ja sisälläkin oli varsin reipas nuori neiti. Kiitos Erno ja Merja että saimme käydä katsomassa pentuja! Lilian on käynyt tänään antamassa lisää näytteitä itsestään eläinlääkärillä.

Omien Lahden seudulla asuvien pentujen kanssa oli tarkoitus mennä myös viime viikonloppuna hieman porukalla leikkimään, mutta säämies oli toista mieltä. Yrittäkäämme tulevana viikonloppuna uudestaan. Ihana nähdä kuinka paljon pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet jo!

21.04.2015

Lilian kävi tänään BAER-kuulotestissä. Koiran neurologinen status tutkittiin samalla. Nyt neiti selvittelee päätänsä rauhoituksen jäljiltä. Ensi viikolla lisää testejä ja tutkimuksia, katsotaan mitä niistä sitten löytyy.

19.04.2015

Kaikilla pennuilla on ihanat aktiiviset kodit. Sissi touhuaa aktiivisesti Vili-kaverinsa kanssa ja yrittää kovasti tuttavuutta kissan kanssa. Jiella on aloittanut jo agilitytreenit, osaten jo putken läpi menemisen ja renkaan läpi hypyn. Aatu paimentaa perhettään ja treenaa paimennusta keinulampaan kanssa. Perro touhuaa pelottomasti pihapuuhissa ja avustaa puiden sirkkelöinnissä pelkäämättä tippaakaan koneiden ääniä. Ladyllä riittää aktiviteettiä useamman koiran väsyttäjänä. Nadja pitää muut koiramme vauhdissa.

09.04.2015

ONNEA 3-VUOTTA TÄYTTÄVÄLLE BERTALLE!

Bertta juhli syntymäpäiväänsä uusien pennunomistajien seurassa. Kaksi tyttöä lähti uusiin koteihinsa. Jiella matkasi pohjoiseen ja Lady sai kodin kennel Bounien luota Vihdistä. Paljon onnea ja menestystä pentusille uudessa ympäristössä.

Pentulaatikko on siis hiljentynyt. Nadja vielä tassuttelee kotona ja miettii minne kotiutua.

Bertan äitiysloman aikana Bertan kolmas Cacib oli vahvistettu ja viimeisen vahvistusta odotamme, jotta C.I.B. voidaan vahvistaa. Bertan turkki on pysynyt yllättävän hyvin, joten katsomme mikä tilanne on syksyllä, joko silloin pääsisi näyttelyihin yhdessä pentujen kanssa.

Viikko sitten kotiutuneilta pennuilta on kuulunut hyviä viestejä. Pojat ovat jo hienosti handlanneet sisäsiisteyden. Aatu osaa jopa pyytää ulos.

03.04.2015

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

Kolme pentua muutti jo omiin koteihin. Molemmat pojat saivat ihanat kodit Lahden seudulta ja molemmissa kodeissa on ennestään kokemusta lammaskoirasta. Sissi-neiti muutti Uudellemaalle bordercollien seuraksi. Sissi-neidillä on unelmaympäristö kesällä pienten karitsojen kanssa.

Pentujen omistajilta on tullut jo viestiä ensihetkistä omassa kodissa. Aatu-pojalla on kakkatreenit  mennyt perille, koska yhtää ei ole tullut sisälle. Hienoa Aatu! Pennut alkoivat 4 viikkoisina käymään aina ruokailun jälkeen ulkona ja tämä on kannattanut.

Seuraavaksi kolme tyttöä käy pentutarkistuksessa alkuviikosta ja Jiellaa tullaan hakemaan 9 päivä omaan kotiin, jossa myöskin on aikaisemmin ollut lammaskoira.

30.03.2015

Aika on mennyt kuin siivillä pentujen kehitystä seuraten. En ole ehtinyt juuri sivujakaan päivittämään. Pennut on saaneet elää jo 5 viikkoisista asti isojen koirien keskellä. Näin pennut oppivat isojen koirien kanssa yhteiselämää ja koirien kieltä. Bertta on osoittautunut erinomaiseksi, tasapainoiseksi äidiksi. Osaa neuvoa ja kouluttaa pentuja tilanteen niin vaatiessa. Bertta hyväksyi myös innoissaan kaikki pennunkatsojat heti synnytyksestä lähtien. Bertan tasapainoinen ja rauhallinen käytös ja olemus pentujen kanssa antaa toivottavasti hyvät lähtokohdat pentujen elämään.

Lilian on ollut lasten paras kaveri ja leikittäjä. Toffo-pappa on myös touhunnut pentujen keskellä aktiivisena.

Tänään pennuille laitettiin mikrosirut ja suoritettiin kolmelle pentutarkistus eläinlääkärillä ja näin pennut ovat valmiita lähtemään uusiin seikkailuihin. Loput kolme pentua tarkistetaan pääsiäisen jälkeen.

21.02.2015

Pentulaatikosta kuuluu tasainen tuhina. Pennut ovat todella rauhallisia ja kasvavat huimaa vauhtia. Kaikkien paino on kaksinkertaistunut viikon aikana. Ihana katsella pienten nopeaa kehitystä. Bertta on ollut ensiluokkainen ja rauhallinen emo.

11.02.2015

Odotus on päättynyt. Bertta alkoi synnyttämään aamuyöllä 4 jälkeen ja pennut syntyivät n tunnin välein. Synnytys olikin oikea perhesynnytys. Laatikossa istui Lilian silmät pyöreinä mistä on kyse ja vanha pappamme huolehti pentujen tarkastuksesta. Meillä on ennenkin synnytykset ja pentulaatikonelämä ollut koiraperheen yhteiseloa. Niin dobberit kuin lammaskoirat ovat hoitaneet toistensa pentuja. Löwchenit yleensä nukkuvat pentujen keskellä. Ensikertalaisena äiti ei oikein ymmärrtänyt heti mikä sieltä pullahti ulos, joten perheenpäänä vanha löwchenimme katkaisi napanuoran. Seuraavien kohdalla äiti hoiti asian hienosti esimerkin mukaisesti itse. Kaikki pennut olivat pirteitä ja reippaita heti synnyttyään ja osasivat heti lähteä etsimään nisää. Pennut ovat varsin reippaan kokoisia 420-460 grammaisia, kaikilla hyvät väritykset, ilman manttelirikkoja ja pigmenttipisteitä huulissa ja kirsussa. Yhdistelmästä näyttää tulleen sitä mitä hain. Hauska yksikohta on pentujen selkeät valkoiset vetoketjut pepussa. En muista vuosikausiin nähneeni noin selkeitä vetskareita.

10.02.2015

Pentulaatikko on paikallaan odottamassa asukkaita. Bertta-mammalla alkaa olla jo sellaisia oireita, että pennut saapuvat maailmaan hyvinkin pian.

30.01.2015

Bertan masu kasvaa vauhdilla ja siellä tuntuu pikkuisten liikkeet. Pari viikkoa vielä ja sitten voimme odotella pentusia maailmaan.

25.01.2015

Bertta, Jenni, Bertil ja Harri kävivät viikonloppu reissulla Liettuan Kaunasissa ja tulostakin tuli. Bertil upeasti VSP, cacib ja serti. Bertta sai r-cacibin ja nyt pitäisi kaikki olla kasassa C.I.B arvoon.

Vihdoin pääsin aloittamaan uutisten päivitykset.

Katselen ikkunasta kauan kaivattuja leijuvia lumihiutaleita. Maa on jo valkoinen ja pakkastakin sen verran, että on toivoa lumen pysymisestä. Ihanaa.

Elämme odotuksen aikaa. Joulu on ainakin lasten odotuslistan ykkönen. Me odotamme myös tuloksia Bertan astutuksesta. Olisi ihanaa saada monen vuoden jälkeen uusia pikkuisia maailmaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Vihdoin pääsin aloittamaan uutisten päivitykset.

Katselen ikkunasta kauan kaivattuja leijuvia lumihiutaleita. Maa on jo valkoinen ja pakkastakin sen verran, että on toivoa lumen pysymisestä. Ihanaa.

Elämme odotuksen aikaa. Joulu on ainakin lasten odotuslistan ykkönen. Me odotamme myös tuloksia Bertan astutuksesta. Olisi ihanaa saada monen vuoden jälkeen uusia pikkuisia maailmaan.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *