Esittely

Bertta, Lilian ja Bertil vauhdikkaina

Olen Kirsi Lönnroos Mäntsälästä. Asun maalaismaisemissa, kuitenkin aivan taajamantumassa.

Koirat ovat olleet elämässäni aivan pikkutytöstä lähtien. Ensin ulkoiluttamalla naapureiden koiria kunnes 12-vuotiaana toiveeni täyttyi saadessani ensimmäisen oman koirani, musta kääpiövillakoira marssi elämääni ja täytti kaikki unelmani. Tämä pikkuneiti eli kanssani 17,5 vuotta. Tämän jälkeen oli muutama vuosi, jolloin keskityin vain perheeseeni, mutta koirat olivat varanneet paikan sydämestäni ja niinpä vuonna 1984 alkoi sen oikean rodun etsiminen. Lammaskoira oli perheen kompromissi, itse halusin karvaisen koiran, mieheni ison koiran ja lapseni halusi kaverin. Näin saapui ensimmäinen lammaskoira. Varsinaisen kasvatustyön aloitin 1990 kennelnimellä FURRY DRIFTER`S.

Aluksi tarkoitukseni ei suinkaan ollut kasvattaa koiria, mutta kantanarttuni C.I.B, FI, SE, NO, EE, BY Ch. BYV-96 CZARLINDA´S CRYSTAL STAR ”Zenna” muutti kaiken näyttämällä minkälainen todellinen lammaskoira on. Tämä pieni, vankka neiti hurmasi kaikki, niin olemuksellaan kuin vankkumattoman tasapainoisella rakastettavalla luonteellaan. Hän oli täydellinen jalostuskoira, jättäen upeaa luonnettaan ja todella terveitä jälkeläisiä.

Zenna ja Barbi

Zenna ja Barbi

Perheessämme on ollut useita lammaskoiria, sekä 5 dobermannia, ja 3 löchweniä. Dobermanneista olen luopunut niiden pahojen terveysongelmien vuoksi. Ensimmäinen Löchwen ”Valtteri” tuli vain viikonloppuhoitoon lievänä ongelmalapsena 7 kuukauden ikäisenä jääden pysyvästi taloon. Koskaan en ole katunut päätöstäni, kun otin ”fifin” vain kaveriksi, kainalokoiraksi. Kasvattaja toivoi, etten veisi koiraa näyttelyyn sen hieman koomisen ulkonäön vuoksi, mutta pojasta kasvoi upea, vahvaluontoinen sydämenvaltaaja ja hieno näyttelykoira eli USA, FI, SE, EE, LT, BY Ch. BALTV-98, BYV-96, LTV-96 WANTED VULGAR DRIFTER. Valtterilla on Usassa usempi pentue ja Suomessa kaksi pentuetta, joista jäi kotiin JV-02 JURON KRISTOFFER ”Toffo”, ikinuori pappamme ja kaikkien koirien lemmikki ja leikkikaveri.

Vuonna 2005 jouduin vakavan sairastumisen myötä pohtimaan, kuinka tästä eteenpäin. Päätin jo luopua kasvattamisesta kokonaan. Kotiin jäi iäkäs lammaskoirani Tara sekä Toffo-jellona. Kun Tara yli 15-vuotiaana lähti sateenkaaren taakse ajattelin, että tässä oli minun viimeinen lammaskoirani, kunnes…

Kasvattini FI CH FURRY DRIFTER`S IN BRIEF LEGEND ”Matleena” tarvitsi pikaisesti hoitopaikkaa pariksi viikoksi. Tuo pari viikkoa venyi useaksi vuodeksi. Matleena tuli luokseni, hurmasi minut niin, että tajusin ettei voinut olla elämää ilman lammaskoiria.Näin olen uuden edessä, jatkamassa taas kasvatustyötäni.

FURRY DRIFTER´S teamiin kuuluvat myös Espoossa asuva tyttäreni Jenni Lönnroos, joka huolehtii koirien esittämisestä näyttelyssä sekä hänen pieni tyttärensä Stella toimii koirien viihdyttäjänä.

PENTUEET

Olen kasvattanut tähän mennessä 53 lammaskoiran pentua. Kaikki pennut syntyvät ja elävät perheen keskellä, saaden elämän eväiksi normaalit kodin äänet ja aikuisten koirien käytösmallit. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, tunnistusmerkittyinä ja eläinlääkärin tarkastamina uusiin koteihin. Pennut saavat kirjalliset hoito-ohjeet, tuttua ruokaa ja oman lelun matkaansa. Pennut tutustetaan myös kodin ulkopuoliseen maailmaan ennen luovutusta. Pennun ostajalta edellytän sitoutumista. Koira on pitkäaikainen kumppani, ei hetken mieliteko. Haluan kuulla kasvatistani ja olla tarvittaessa tukena ja apuna niin hyvissä kuin huonoissa hetkissä sen elämän aikana. Kukaan koira ei synny näyttelytähtenä tai tokovaliona. Menestys vaatii aktiivisuutta omistajalta. Lammaskoira soveltuu erittäin moneen lajiin ollen melko helppo koulutettava. Liian usein näyttelyt ja näyttelymenestys korostuvat. Näyttelyt ovat vain yksi harrastusmuoto aivan kuin isännän tai emännän golfaus. Toki toivoisin, että kasvattini kävisivät edes kerran kokeilemassa näyttelyjä, tarvittaessa esitämme ja autamme asiassa. Pääasia on onnellinen koira, kumppani ja perheenjäsen.

– Kirsi Lönnroos

Kirsi, Matleena ja Toffo

Kirsi, Matleena ja Toffo

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *